In Dzhulyunitsa
Door: E&A
Blijf op de hoogte en volg EDAR
08 April 2017 | Bulgarije, Dzhulyunitsa
Maandag de 20e in de namiddag, komen we dan eindelijk aan in Dzhulyunitsa. Onze lieve buurvrouw Jana heeft de stoep helemaal “bladvrij” gemaakt, het ziet er keurig netjes uit.
Ook het huis in zeer goede staat, geen vocht, geen spinnenwebben en geen ongedierte in de nieuwe (bad)kamers.
Inmiddels zijn we alweer drie weken verder en is er al wat werk verricht. De tuin is omgespit en opnieuw bezaaid met gras. Nieuwe elektriciteit gelegd in een kamer. Eerste (schuif)raam is geplaats in wat de huiskamer moet worden. Volgende week worden de rest van de ramen geleverd. Dan is het huis voor het eerst, volledig dicht!
Vanuit Marokko brengen we het idee en de tapijt mee, om een soort Berberplafond te maken. Dit is inmiddels geplaatst (zie foto) maar moet nog afgewerkt worden. Ook is er in deze kamer een trapladder geplaatst om op de zolder te kunnen.
In de tuin hebben we 4 fruitbomen, aardappelen, bonen, uien en aardbeien geplant en tomaten, sla, meloen en paprika’s gezaaid.
We hebben onze ID-kaart aangevraagd en dat is gelukt. Momenteel nog een tijdelijke maar volgende week normaal gezien onze officiële kaart.
Ondertussen hebben we een heerlijke 4 dagen doorgebracht met David, Jessica en Layna. De zoon van Eddy, zijn vriendin en haar dochter. Layna mocht haar 8e verjaardag in Bulgarije vieren.
De traditie wil dat ze dan in het dorp lekkernijen gaat uitdelen aan de bekenden. Gelukkig voor haar kent ze tot nu toe enkel Yana.
Het hout dat Arjenne vorig jaar allemaal op maat heeft gezaagd, komt goed van pas. De ochtenden en avonden zijn tamelijk fris en onze Petshka, houtkachel, doet goed dienst.
08 April 2017 - 21:24
Chris:
Dag Eddy en Arjenne
gelukkig zijn jullie er dan toch geraakt na die autoperikelen. Het huis wordt mooi, daar ben ik zeker van.
Ook multicultureel met dat berberplafond; Geimporteerd uit marokko, tof. Jullie worden zelfvoorzienend he , zo al dat eten uit jullie tuin, lekker en gezond maar vooral niet afhankelijk van derden wat betreft eten dan toch.
Voor het huis is hulp uiteraard nu en dan noodzakelijk daar een mens niet alles kan he. T'zou ook te lang duren dan.
Maak er het beste van, tot wanneer blijven jullie daar?
Beste groetjes
chris
09 April 2017 - 11:20
Katia (Entiris :) ):
Hallo Arjenne en Eddy
Wat fijn om te lezen dat jullie al zo ver zijn geraakt!
Het ziet er veelbelovend uit!
En wat een mooie natuur daar. Vast een bezoekje waard!
Kan ik al een kamer reserveren? ;)
Geniet van jullie succes én van elkaar!
groetjes Katia -
10 April 2017 - 23:14
DANNY :
Hallo ,leuk te horen jullie ondertussen al terug goed bent ,zo te zien en te horen vervelen jullie je niet en beter zo dan heb je toch je bezigheid ,ja inderdaad natuurlijk natuur en zo zal wel mooi zijn het seizoen zal er nu ook in bloei komen te staan ,allerbeste groetjes en tot later Danny ;)